Glamping, het nieuwe kamperen? Al een aantal jaren loopt de verkoop van nieuwe caravans en tenten terug. De verkoop van campers blijft redelijk gelijk of groeit ligt en het aantal jaarplaatsen met stacaravans wordt jaarlijks minder. Campings zeggen contracten op omdat de velden niet meer aan de huidige norm voldoet maar ook het aantal contracten loopt terug. Het is niet voor niks dat de grote stacaravanbouwers steeds andere soorten stacaravans gaan ontwikkelen voor de verhuur. Een zorgelijke ontwikkeling of toch niet? Kansen voor glamping producten? Om hier achter te komen moeten we eerst weten wat glamping nu precies is.

Wat is Glamping?

Is glamping een containerbegrip? Ik heb het even opgezocht of het ook al vermeld staat in de Dikke van Dale. Glamping heeft nog geen vermelding gekregen in de Dikke van Dale, dit is opzich vreemd, want iedereen kent inmiddels het woord. Vaak wordt er gezegd dat iemand van glamorous kamperen houdt. Voor iedereen is dit anders en iedereen heeft een eigen gevoel bij glamping. Moet glamping dan perse luxe zijn of juist enkel een bijzondere verblijfsaccommodatie? Vanuit de visie van Glamping Center niet, glamping is namelijk voor iedereen anders. Het is een persoonlijke beleving van de gasten.

Zijn safaritenten van glamping?

Nee safaritenten zijn niet perse glamping alleen bieden de gasten wel een andere vorm van verblijven op jullie camping. Een “standaard” verblijfsaccommodatie zoals een chalet of stacaravan die vinden de gasten eigenlijk wel op elke camping. Glamping Center merkt dat de markt aan het veranderen is. Niet alleen de vraag van de consument maar ook de vraag van de campings. De gast wil toch het gevoel van kamperen maar wil daarbij niet de stress van het opzetten van een tent of caravan. Het contact met andere gasten is toch anders dan wanneer een gast verblijft in een vakantiewoning of een chalet. Daarnaast merken wij heel erg dat gasten toch willen slapen op een goed bed en willen zitten op lekker stoelen. De eerste safaritenten met een eigen badkamer in de tent zijn inmiddels ook op de markt.

De safaritenten van Glamping Center

Glamping Center is een jong en dynamisch bedrijf dat voortkomt uit vraag van de markt. Onze verhuurpartner Vodatent (aanbieder van ruim 170 safaritenten op 33 campings in 7 verschillende landen) kreeg voorheen veel aanvragen over safaritenten. Hier is Glamping Center uit voort gekomen. Ook de sterke combinatie tussen adviseur en verhuurorganisatie kunnen wij er samen voor zorgen dat jullie investering in een safaritent ook een goed rendement op gaat leveren.
Elke camping is anders en het is dan ook te simpel om te zeggen dat we elke safaritent zomaar overal weg kunnen zetten. Samen kijken we wat voor jullie vraag het beste is. Wij merken dat veel campings toch de uitstraling van een safaritent willen hebben maar hierin toch de nodige comfort voor de gasten.